TOIMINTAKERTOMUS

KEVÄTKOKOUS 17.04.2018

Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 50v ja juhlistamme sitä Suomen Ilmailumuseolla 12.5. juhlanäyttelyllä.

Syyskokouksenkin jälkeen on Helsingissä kokoonnuttu joka toinen tiistai Malmitalolla, joka on toimiva kokouspaikka. Hallitus kiittääkin aktiivisia jäseniä mielenkiintoisista esitelmistä.

Tampereen, Turun ja Porin alaosastot ovat kokoontuneet säännöllisesti.

Ulkomaisiin tapahtumiin yhdistys on osallistunut IPMS Scale Model Worldiin, marraskuussa 2017. Kotimaan tapahtumissa oltiin Model Expossa huhtikuussa 2017, jossa vastasimme Expon pienoismallikilpailusta. Olimme mukana Suuri Snadi-tapahtumassa lokakuussa. Yhdistys järjesti tapahtumassa IPMS Openin ja avustimme yhdessä FCMA:n kanssa Nordic Challengen järjestelyistä. Tänä vuonna emme osallistuneet Jyväskylän ja Tampereen pienoismallitapahtumiin.

Kaartin Grillissä juhlistettiin 8.2.2018 yhdistyksen perustamista perustajajäsenten voimin.

Jäsenmäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin, maksavien jäsenten määrä on jo noin 300 kokonaismäärän ollessa noin 370. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja liittynyt takaisin. Haasteena onkin, miten saada nuorisoa kiinnostumaan mallailun ihmeellisestä maailmasta, jotta yhdistys säilyisi elinvoimaisena.

IPMS-Mallari jatkaa ilmestymistään neljä kertaa vuodessa ja jotta tämä jatkuvuus myös säilyisi olisi toivottavaa, että saisimme lisää juttujen kirjoittajia.  Tämä siksi, ettei Mallarin artikkelit olisi vain muutaman henkilön harteilla.

Viime vuonna yhdistyksen talous oli niukka, mutta hallittu. Kaikki suunnitellut toiminnot pystyttiin rahoittamaan. Erityisesti mainittakoon, että tuloista liki 80 % käytettiin Mallari -lehden julkaisuun.

Yhdistyksen kotisivuja ylläpidetään osoitteessa www.ipms.fi

IPMS-Finland ry:n hallitus

Kokoukset

9.6.2020 IPMS-kokous, Helsinki

23.6.2020 IPMS-kokous, Helsinki

7.7.2020 IPMS-kokous, Helsinki

21.7.2020 IPMS-kokous, Helsinki

4.8.2020 IPMS-kokous, Helsinki

18.8.2020 IPMS-kokous, Helsinki

Ajankohtaista & Tapahtumat

Hyvää uutta vuotta 2020!

Muutama tiedotusasia näin heti vuoden alkuun:

1. Muistathan maksaa jäsenmaksun vuodelle 2020, jotta mm. saat Mallari-lehden jatkossakin keskeytyksettä postilaatikkoosi. Jäsenmaksu vuodelle 2020 on 30 euroa (yli 18v. täyttäneet) ja 10 euroa alle 18-vuotiailta. Tilitiedot löydät täältä: https://ipms.fi/yhdistys/yhteystiedot.html
Laitathan maksun yhteydessä viesti-kenttään nimesi ja tiedon, että maksat vuoden 2020 jäsenmaksun. Näin saamme käsiteltyä maksusi nopeimmin.

2. Jos osoitteesi on muuttunut, ilmoita uusi osoitteesi meille mahdollisimman pian, jotta Mallari-lehti löytää tiensä sinulle jatkossakin. Osoitteenmuutos hoituu helpoiten täyttämällä https://ipms.fi/ sivun alalaidassa oleva yhteystietolomake.

3. Helsingin kokouspaikka on muuttunut! Tiistaina 7.1.2020 alkaen kokoustamme uudessa paikassa osoitteessa:

Asukastalo Malmin toimintakeskus
Kirkonkyläntie 2, 00700 Helsinki

Sisäänkäynti tapahtuu talon kaarevassa osassa olevasta ovesta (toinen ovi vasemmalta), joka on Kirkonkyläntien puolella, ei siis tuosta kartan osoittamasta mustasta pisteestä!

Karttalinkki:

Kaikki vuoden 2020 Helsingin kokoukset pidetään tässä paikassa.

Kokouspaikka on olohuoneen tyyppinen tila, jossa on sohvien ja nojatuolien lisäksi suuri pöytä tuoleineen.

Joidenkin kokousiltojen yhteydessä tullaan pitämään malliklinikkaa, jossa on jokin teema mallinrakennukseen liittyen. Näistä ilmoitetaan erikseen. Seuraathan ipms.fi -nettisivuja!

Nähdään kokouksissa ja tapahtumissa!

Laura Lahtivirta

Kesäkokoukset 2020 350x350

Kesäkokoukset 2020, Helsinki

Kesä lähestyy kovaa vauhtia! Harmiksi kevään kaikki kokoukset peruuntuvat vallitsevien olosuhteiden pakosta. Varsinaiset IPMS-kokoukset jatkuvat syksyllä Asukastalo Malmin toimintakeskuksella, olettaen että vallitseva tilanne sallii tämän.

Kesän epäviralliset kokoontumiset ovat olosuhteet huomioon ottaen mahdollisia Bierhaus Kölnissä, Torikatu 3, 00700 Helsinki, Malmin keskusta. Jokainen harkitsee itse mahdollisen osallistumisensa kesäkokouksiin. Tämänhetkisen tiedon mukaan ravintolat aukeaisivat 1.6.

Mallari 2/2020 ilmestyy pian!

Vuoden toinen Mallari-lehti jälleen luvassa, tällä kertaa suuremman sivumäärän kera! Lehti pitäisi löytyä postilaatikoista vielä ennen juhannusta. Mukavaa mallailukesää kaikille!

Mallari 219 Kansi 1

Mallari 219 sisällys luettelo

Ota yhteyttä

Voit lähettää lomakkeella kysymyksiä pienoismallailusta, ehdottaa tapahtumaa tai antaa vinkin pienoismallailluun liittyvästä uutisesta.

Lomake

Täytä nimi.