TOIMINTAKERTOMUS

KEVÄTKOKOUS 17.04.2018

Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 50v ja juhlistamme sitä Suomen Ilmailumuseolla 12.5. juhlanäyttelyllä.

Syyskokouksenkin jälkeen on Helsingissä kokoonnuttu joka toinen tiistai Malmitalolla, joka on toimiva kokouspaikka. Hallitus kiittääkin aktiivisia jäseniä mielenkiintoisista esitelmistä.

Tampereen, Turun ja Porin alaosastot ovat kokoontuneet säännöllisesti.

Ulkomaisiin tapahtumiin yhdistys on osallistunut IPMS Scale Model Worldiin, marraskuussa 2017. Kotimaan tapahtumissa oltiin Model Expossa huhtikuussa 2017, jossa vastasimme Expon pienoismallikilpailusta. Olimme mukana Suuri Snadi-tapahtumassa lokakuussa. Yhdistys järjesti tapahtumassa IPMS Openin ja avustimme yhdessä FCMA:n kanssa Nordic Challengen järjestelyistä. Tänä vuonna emme osallistuneet Jyväskylän ja Tampereen pienoismallitapahtumiin.

Kaartin Grillissä juhlistettiin 8.2.2018 yhdistyksen perustamista perustajajäsenten voimin.

Jäsenmäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin, maksavien jäsenten määrä on jo noin 300 kokonaismäärän ollessa noin 370. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja liittynyt takaisin. Haasteena onkin, miten saada nuorisoa kiinnostumaan mallailun ihmeellisestä maailmasta, jotta yhdistys säilyisi elinvoimaisena.

IPMS-Mallari jatkaa ilmestymistään neljä kertaa vuodessa ja jotta tämä jatkuvuus myös säilyisi olisi toivottavaa, että saisimme lisää juttujen kirjoittajia.  Tämä siksi, ettei Mallarin artikkelit olisi vain muutaman henkilön harteilla.

Viime vuonna yhdistyksen talous oli niukka, mutta hallittu. Kaikki suunnitellut toiminnot pystyttiin rahoittamaan. Erityisesti mainittakoon, että tuloista liki 80 % käytettiin Mallari -lehden julkaisuun.

Yhdistyksen kotisivuja ylläpidetään osoitteessa www.ipms.fi

IPMS-Finland ry:n hallitus

Kokoukset

2.3.2020 IPMS-kokous, Tampere

Monitoimitalo 13, kerhohuone Vintti, aika 18:00 - 20:00.

3.3.2020 IPMS-kokous, Helsinki

NF-104 Aerospace Trainer - astronauttien harjoituskone, Petri Flander

17.3.2020 IPMS-kokous, Helsinki

Herttoniemen Öljysatma-malli 1/700, Juha Joutsi

31.3.2020 IPMS-kokous, Helsinki

Varattu / Aihe ilmoitetaan myöhemmin, Jukka Keränen

6.4.2020 IPMS-kokous, Tampere

Monitoimitalo 13, kerhohuone Vintti, aika 18:00 - 20:00.

14.4.2020 IPMS-kokous, Helsinki

Aihe ilmoitetaan myöhemmin

Ajankohtaista & Tapahtumat

Hyvää uutta vuotta 2020!

Muutama tiedotusasia näin heti vuoden alkuun:

1. Muistathan maksaa jäsenmaksun vuodelle 2020, jotta mm. saat Mallari-lehden jatkossakin keskeytyksettä postilaatikkoosi. Jäsenmaksu vuodelle 2020 on 30 euroa (yli 18v. täyttäneet) ja 10 euroa alle 18-vuotiailta. Tilitiedot löydät täältä: https://ipms.fi/yhdistys/yhteystiedot.html
Laitathan maksun yhteydessä viesti-kenttään nimesi ja tiedon, että maksat vuoden 2020 jäsenmaksun. Näin saamme käsiteltyä maksusi nopeimmin.

2. Jos osoitteesi on muuttunut, ilmoita uusi osoitteesi meille mahdollisimman pian, jotta Mallari-lehti löytää tiensä sinulle jatkossakin. Osoitteenmuutos hoituu helpoiten täyttämällä https://ipms.fi/ sivun alalaidassa oleva yhteystietolomake.

3. Helsingin kokouspaikka on muuttunut! Tiistaina 7.1.2020 alkaen kokoustamme uudessa paikassa osoitteessa:

Asukastalo Malmin toimintakeskus
Kirkonkyläntie 2, 00700 Helsinki

Sisäänkäynti tapahtuu talon kaarevassa osassa olevasta ovesta (toinen ovi vasemmalta), joka on Kirkonkyläntien puolella, ei siis tuosta kartan osoittamasta mustasta pisteestä!

Karttalinkki:

Kaikki vuoden 2020 Helsingin kokoukset pidetään tässä paikassa.

Kokouspaikka on olohuoneen tyyppinen tila, jossa on sohvien ja nojatuolien lisäksi suuri pöytä tuoleineen.

Joidenkin kokousiltojen yhteydessä tullaan pitämään malliklinikkaa, jossa on jokin teema mallinrakennukseen liittyen. Näistä ilmoitetaan erikseen. Seuraathan ipms.fi -nettisivuja!

Nähdään kokouksissa ja tapahtumissa!

Laura Lahtivirta

Tampereen pienoismallipäivä 29.2.2020

IPMS Finland on mukana Tampereen pienoismallipäivillä 29.2.2020!

Nyt kannattaa tuoda lentävät kangaspuut kisaan, sillä IPMS Finland palkitsee parhaat! Ilmoita mallisi ennakkoon pm.netin kautta. Teemaluokan nimi on: Mikko Saarela In Memoriam: "Lentävät kangaspuut".

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.pienoismallit.net/tapahtumat/2020/tampereen-pienoismallipaiva/

Tervetuloa!

Tre29.2.2020 300x300

Vanhat lelut ja Nukkekoti- & Nukkemessut, Arcada, Helsinki 18.4.2020

IPMS Finland mukana koulutuskeskus Arcadassa, Helsingissä järjestettävillä Vanhat lelut ja Nukkekoti- & Nukkemessuilla lauantaina 18.4. klo 10-16.

Osastollamme pääsee seuraamaan pienoismallin rakennusta käytännössä ja tutustumaan yhdistykseen.

Lisätietoa tapahtumasta: http://www.nukkekotimessut.fi/helsinki4_nukkekotimarkkinat.html

Nähdään tapahtumassa!

VLNN18.4.2020

Ota yhteyttä

Voit lähettää lomakkeella kysymyksiä pienoismallailusta, ehdottaa tapahtumaa tai antaa vinkin pienoismallailluun liittyvästä uutisesta.

Lomake

Täytä nimi.